Inside bets

I slumpspelet roulette finns det mängder av satsningar man kan göra som spelare. För att förenkla delar man upp de olika satsningarna i inside bets samt outside bets. Det är mer gynnsamt för en spelare att använda sig av outside bets men kan också blanda de olika satsningssätten. Inside bets kan nämligen vara mer av ett högrisktagande. Men högre risker ger också chans på högre vinster. Inside bets ger enorma prispengar just för att chansen att få igenom sin satsning är så liten. Hade inte prissumman varit så stor hade ingen tyckt det varit lönt att satsa på inside bets. Därför lockar casinon spelare på detta sätt.

Populär form

Europeisk roulette är den populäraste formen av roulette. Den har fem olika varianter av inside bets. Amerikansk roulette som är något svårare spelform av roulette har istället sex olika variationer av inside bets.

Vill man göra en "straight up bet-satsning" är det en siffra man väljer. Man lägger marker mitt på området för satsningen, alltså för den siffra man valt på roulettebordet. Oddsen på ett "straight up bet" är trettioen mot en i den europeiska versionen och ännu svårare är det i den amerikanska varianten där chansen är trettioåtta mot en. Både europeisk och amerikansk roulette erhåller spelaren som vinner på straight up bet en betalning på trettiofem mot en.

Olika typer av bets

När man gör ett split bet satsar man på två siffror som ligger i anslutning till varandra på roulettebordet. Skulle man vinna på det här bettet kammar man hem en utdelning på sjutton mot en.

När man gör ett street bet så satsar man på tre siffror som ligger på samma horisontella rad på bordet. Elva mot en blir vinsten om man lyckas med denna satsning. Corner bets görs i ett hörn där fyra inte likadana siffror möts och markerna läggs mellan de fyra siffrorna på roulettebordet. En utdelning på åtta mot en vid vinst.

På double street bet satsar man på två horisontella rader som ligger angränsande till varandra och där varje rad består av tre siffror. Fem mot en blir utbetalningen vid vinst. Top Line Bet kan man bara göra i den amerikanska versionen av roulette. Man satsar på följande siffror noll, dubelnolla, ett, två samt tre. I den här satsningen kan man vinna en utdelning på sex mot en.