Det lilla hjulet med stora vinstchanser

Roulette hör till de populära casinospelen idag och blev redan tidigt betraktat som ett glamoröst och lyxigt spel, något som bland annat återspeglas i Hollywoodfilmer och TV-produktioner. Ordet "roulette" härstammar från det franska språket och betyder i korta drag "litet hjul", vilket blev ett bra och passande namn för det populära spelet.

Flera varianter

Spelet har genom tiderna utvecklats och idag finns förutom den klassiska rouletten (europeisk/fransk) en amerikansk version av roulettespelet. De påminner vid blotta anblicken väldigt mycket om varandra men det finns väsentliga skillnader i spelet:

  • Den amerikanska varianten använder sig av två nollor, vilket inte den europeiska gör.
  • Nollorna skiljer sig i färg.
  • I de flesta fall brukar man rekommendera spel av den europeiska varianten då den amerikanska rouletten ger banken en större fördel.
  • Man ska dock komma ihåg att ju mer man spelar, desto större chans till vinst, vilket i sig innebär att det aldrig är fel att öva upp sitt spelande på bägge varianter för att testa sin tur på flera håll.

Men hur kommer det sig då att ett litet hjul kan ge stora vinstchanser?

En av anledningarna till roulettespelets popularitet genom tiderna är enkelheten i spelet. Hamnar kulan på ditt satsade nummer vinner du och du vet alltid vad dina odds är – oavsett hur många som deltar.

Spelplanen är den plats där varje spelare placerar sina insatser och i roulette finns det mängder av olika möjligheter att satsa på – ju fler kombinationer, desto större vinstchans. För de verkligt stora vinsterna ska man dock satsa på individuella nummer – men då måste man ha tur för att kamma hem de vinsterna.

Roulette är ett spel som beror helt på slumpen – det vill säga att alla spelare har samma förutsättningar för att vinna.